seneste nyt

4. august

Tårnby Bladet med endnu et nummer

Du kan blandt andet læse om:

- Dansk luftfart på museum

- Har du spurgt røvhullet? (Ja, den er god nok!)

- En kanon karriere med krudt i

- Et markant foreningslys er brændt ud

Næste udgave kommer fredag 1. september.

 

29. juni

Tårnby Bladet er på vej ud i postkasserne

...Men kan som sædvanligt allerede læses på nettet nu! Det indeholder blandt andet:

- Derfor kommer Flying Superkids ikke til Tårnby

- Tårnby kommune ligger sidst i statistik om erhvervs(u)venlighed. Borgmesteren er ligeglad

- Hvad kan man lave i sommerferien. Denne gang seks sider.

Der er ferie stemning på Tårnby Bladet, men vi har ikke lukket helt. Mail eller ring til telefonsvareren og vi svarer hurtigt.

Næste udgave kommer fredag 4. august.

 

17. juni

Tårnby Trafikskole er lukket

Elever i vildrede. Forudbetalinger er mistede. Facebook-gruppe dannet

Tårnby Trafikskole står til ophør 30.06.2017 og der er i skrivende stund ikke indgivet konkurs-begæring til Sø og Handelsretten, hvorfor det er en bevist handling, at selskabet ikke tilbagebetaler forudbetalte beløb til dækning af teori, stempel, glatførekørebane osv., mener Stig Ebersbach, der har en søn, som har forudbetalt for undervisning og køreprøver.

Det skal anmeldes som økonomisk kriminalitet og derfor har Stig Ebersbach oprettet en ny Facebook gruppe, som hedder Tårnby Trafikskole. Her kan elever og forældre anmode om medlemskab og få gode råd om hvad mulighederne er.

- Det kan være en strategi at oplyse, at man er konkurs for at undgå politianmeldelse om økonomisk kriminalitet - ved konkurs ved alle, at man har tabt sine penge.

https://www.facebook.com/groups/1886315864952500/

Køreskole elever mødes mandag 19. juni klokken 16 ved køreskolens lokaler på Tårnby Torv.

 

Bil nummer 100 million over Øresundsbroen

Mere end 100 millioner ture er nu kørt over Øresundsbron. Den nye milepæl bliver fredag fejret i betalingsanlægget på Lernacken i Sverige få uger før Øresundsbrons 17-års jubilæum 1. juli.

Hvor de første 50 millioner ture over forbindelsen blev rundet 10 år efter Øresundsbron åbnede, er de næste 50 millioner ture opnået på kun syv år, hvilket afspejler den generelle trafikudvikling på broen.

Milepæle i Øresundsbrons trafikudvikling

1. juli 2000 Øresundsbron åbner

18. september 2000Bil nr. 1 mio.

21. juli 2003 Bil nr. 10 mio.

2. maj 2010 Bil nr. 50 mio.

16. juni 2017 Bil nr. 100 mio.

24. maj

Juni udgaven af Tårnby Bladet ligger nu på nettet.

Udgaven er ekstraordinært på 43 sider med nyt som er kommet efter redaktionens slutning.

Bladet indeholder kommentarer fra taxiselskabernes direktører efter klagestormen over uheldige og ulovlige parkeringer af taxier, der venter på tur fra lufthavnen.

Endelig er Taxinævnets kommentar kommet med i den elektronisk avis side 4.

Der er konkurrence om ”sommerbøger”, artikler om skolebørn som skal blive ”gør det selv-håndværkere” og lidt om den gule maling i vandet ved Amager Strandpark, maling der viste sig at være pollen.

Korsvejsmarkedets markedsavis omdeles sammen med Tårnby Bladet, men kan også hentes på www.taarnbybladet.dk – på bagsiden af markedsavisen finder du hele dagens (lørdag 3. juni) program

 

19. maj

Gul maling lukker Amager Strand!

Der blev lagt en dæmper på badelysten hos gæsterne på Amager Strand fredag eftermiddag, da man kunne konstatere at store plamager af gul maling flød rundt. Malingen er ikke giftig, men omvendt kan det ikke anbefales at bade i det. Malingen er vandbaseret og vil efterhånden blive fortyndet og forsvinde af sig selv.

 

16. maj

Virtuel natur på Vestamager

Mandag 22. maj fra kl. 10-16 byder Danmarks Naturfredningsforening og Naturcenter Vestamager skoleklasser og familier på en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Inde i en 20 fod stor container kan de nemlig iføre sig virtual reality-udstyr og gå på opdagelse i den vilde natur.

Back to the Nature er navnet på naturoplevelsen, hvor besøgende kan komme i nærkontakt med alt lige fra biller og sommerfugle til store pattedyr såsom ulv og elg. Oplevelsen er designet af Danmarks førende VR-hus Khora.

Udover den virtuelle naturoplevelse kan man støtte den virkelige natur på biodiversitetsdagen på Naturcenter Vestamager, hvor Danmarks Naturfredningsforening sætter fokus på vilde humlebier og samler ind til projektet Plan Bi.

 

Venskabelig folkedans

Foreningen Amager folkedanser får besøg af nordiske folkedansere fra Norge, Sverige og Danmark ved deres pinsetræf. Godt 100 folkedansere danser opvisning på Dragør havn lørdag 3. juni kl. 14-15.30 i flotte nationale dragter og til levende spillemandsmusik.

Udover danseopvisninger skal gæster og værter gennemføre et postløb, grillhygge og spontan dans lørdag. Søndag rundvisning i Dragør, fest af på Skottegårdsskolen med legestue / bal, med danse fra alle tre lande.

 

 

3. maj

Seneste om branden på Arken

Skulpturen Arken ved Naturcenter Vestamager slap relativt billigt fra en brand fredagen sidst i april. Den populære legeplads er ikke brændt ned til grunden; det allermeste står der endnu. Det er hækken, der er forsøgt futtet af, så de øverste trin på dækket er sorte og sodede samt utilgængelige.

En videooptagelse taget fra Ørestad viser den første rødudvikling øverst på dækket og ilden har derefter bredt sig nedad. Der er højst sandsynlig tale om en påsat brand enten af meget uforsigtige personer eller en bevidst handling.

Branden har berørt mange. Naturvejleder Jes Aagaard, Naturstyrelsen i København fortæller, at der er over 70.000 reaktioner på Naturcenter Vestamagers Facebook.

Ydersiden er spærret af, og brædderne er pillet af, så det ser lidt skeletagtigt ud. Men resten er uskadt, og det skulle ikke volde enormt besvær at genskabe den stolte skude, skønner Tårnby Bladets udsendte.

- Rigtig mange af reaktionerne skriver, at de ønsker Arken genopført. Det vil koste omkring en kvart million, som vi nu har søgt Staten om, fortæller Hes Aagaard.